Volkswagen відклав випуск нового кросовера через війну в Україні

Німецький автовиробник Volkswagen змушений мінімум на місяць відкласти виробництво купе-кросовера Volkswagen ID.5. Головна причина – нестача комплектуючих українського виробництва.

Про це повідомляє MMR, посилаючись на пресслужбу німецької марки.

Як зазначається, через проблеми з постачанням початок продажів Volkswagen ID.5 перенесли на перший тиждень травня, хоча нові автомобілі мали потрапити до покупців на початку квітня. Нестача компонентів, що поставляються з України, далася взнаки на виробництві. Як наслідок, компанія не змогла випустити достатньої кількості демонстраційних екземплярів моделі, які мали потрапити до дилерських центрів.

Нагадаємо, що купе-кросовер Volkswagen ID.5 був представлений наприкінці 2021 року. Новинка розділила основні вузли та агрегати з представленим раніше кросовером ID.4. Модель ID.5 відрізняється від останнього більш стильним екстер’єром. Кузов отримав зменшений аеродинамічний опір, що дозволило інженерам збільшити запас ходу автомобіля. За даними виробника, наразі максимальний запас ходу моделі без підзарядки становить 480 км.


Не пропустіть