Volkswagen завершив продажі дизельних легковиків у Нідерландах

У Німеччині автомобілі концерну Volkswagen на «важкому» паливі давно звичні та улюблені, але вони популярні далеко не у всіх європейських країнах. Наприклад, у Нідерландах машини з дизельними моторами практично не продаються, тому керівництво концерну вирішило припинити продаж таких авто в цій країні.

Дизельні модифікації моделей вже зникли з прайс-листів та онлайн-конфігураторів таких брендів, як Volkswagen, Skoda, Seat та Audi. При цьому зазначається, що замовлені дизельні машини, звичайно ж, будуть доставлені покупцям. Зараз у Нідерландах для замовлення доступні бензинові, газові, гібридні та електричні автомобілі концерну Volkswagen.

Нідерланди стали першою європейською країною, де німецький автовиробник повністю відмовився від дизельних легкових автомобілів. Хоча легкі комерційні автомобілі Volkswagen, як і раніше, пропонуються тут з дизельними моторами.

Нагадаємо, до 2015 року на дизельні легкові автомобілі припадало близько половини попиту, але вже в 2019 році їхня частка скоротилася до третини, а в 2021 році склала менше 20%. На таке зниження попиту вплинув скандал навколо дизельних двигунів концерну Volkswagen («дизельгейт»), який стався 2015 року. Зараз замість дизельних автомобілів європейці віддають перевагу гібридам і електромобілям, що заряджаються.


Не пропустіть