Новий електричний 268-сильний кросовер Smart #1 представили офіційно (Фото)

Електричний кросовер Smart #1 був нарешті представлений разом із його технічними характеристиками. Крім того, що він дуже схожий на однойменну концепцію, він має досить велику потужність і може містити багато електроенергії. І все це – у нестандартному для марки кузові.

Візуально Smart практично не відрізняється від концепту. У нього, як і раніше, витаючий дах, контрастні кольори та пишний кузов. Єдиними змінами, здається, є деякі додаткові дрібні деталі в передньому та задньому бамперах та додавання дверних ручок, які знаходяться урівень з кузовом. Вони висуваються, коли комусь треба увійти. Зовсім як у Tesla та інших автовиробників. Двері також мають безрамкове скло. Автомобіль зберіг компактні пропорції.

Навіть інтер’єр виглядає здебільшого знайомо з акцентним освітленням, плавною центральною стійкою та видатним центральним екраном розміром 12,8 дюйма. В інтер’єр доданий низький та широкий 9,2-дюймовий дисплей цифрової приладки, а також 10-дюймовий проекційний дисплей.

Можливо, найцікавішим є силовий агрегат. Цей крихітний автомобіль оснащений електродвигуном потужністю 268 к.с., чого достатньо, щоб змусити напружитися власників Golf GTI. Цей двигун також встановлений ззаду і рухає задні колеса. Живиться все від батареї ємністю 66 кВт/год. У тестовому циклі WLTP цього достатньо, щоб подолати від 420 до 440 км. Новий Smart також підтримує швидке заряджання постійним струмом з піковою швидкістю зарядки 150 кВт. Від 10% до 80% він повинен заряджатися менш як за 30 хвилин.

Очікується, що Smart #1 надійде у продаж наприкінці цього року і буде вироблятися в Китаї на спільному підприємстві Mercedes та Geely.