Патрульні зупинили настільки п’яного водія, що алкотестер «зашкалив»

У Києві встановлено новий рекорд зі сп’яніння за кермом – понад 5 проміле.

Як стало MMR, в Києві днями патрульні поліцейські отримали виклик з приводу ДТП на вулиці Вокзальній. Повідомлялось, що водій автомобіля Renault скоїв зіткнення з автомобілем Peugeot, після чого поїхав з місця автопригоди. Згодом на вулиці Жилянській втікача зупинили.

Правоохоронці одразу побачили, що керманич перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Порушник погодився пройти освідування на місці за допомогою приладу Драгер.

Результат вразив навіть патрульних — прилад показав три стрілочки. Відповідно до технічної документації, це означає, що горе-водій керував із показником більш як 5 проміле, з допустимим показником 0,2.

Цікаво, що учасники автопригоди відмовились від оформлення матеріалів ДТП, інспектори склали на винуватця лише протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП та відсторонили від водіння.

Нагадаємо, у разі доведення провини водія, судом відповідно до ст. 130 КУпАП визначається штраф у розмірі тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн.) з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.


Не пропустіть