Черга довжиною понад 30 км: поблизу прикордонних пунктів пропуску стоять близько тисячі «євроблях» (відео)

Черги на кордонах України та ЄС останнім часом суттєво збільшились. Наші співвітчизники намагаються встигнути завезти авто під безкоштовну розмитнення.

Як передає MMR, про це розповів голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, в Закарпатській області відзначаються черги на кордонах зі Словаччиною та Угорщиною. Так, на українсько-угорському кордоні зібралося близько 800 автомобілів, і вони розтяглися на кілька кілометрів.

«Люди перебувають у транспортних засобах по кілька діб, на спеці та без належних санітарних умов. Тут є низка об’єктивних та суб’єктивних факторів. Трафік збільшився у сотні разів, машини на розмитнення їдуть не лише з Угорщини, а й з Прибалтики, Польщі та інших. Значна частина авто не має відповідно оформлених документів, що значно ускладнює перепустку та оформлення. Є й інші фактори операційного характеру, які потребують негайної оптимізації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що авто під розмитнення стоять в окремій черзі і не заважають туристам або транзитному транспорту, що перетинає кордон.

Нагадаємо, що безкоштовна розмитнення в Україні скасують вже 1 липня. Всього від початку дії нульового розмитнення в Україну ввезли вже близько 200 тисяч вживаних авто.