В Україні водії відсудили у комунальників майже мільйон гривень за розбиті авто

У Львові суд зобов’язав комунальне підприємство виплатити власникам трьох авто, на які впало дерево, близько 750 тис. грн компенсації.

Як вказано у рішенні суду, 7 грудня 2020 року сильний вітер повалив дерево і воно впало на три автомобілі, які були припарковані. Дерево впало на автомобілі: Mercedes-Benz E 220, Citroën C4 Cactus та Mercedes-Benz B 170. Останній автомобіль зазнав не значних пошкоджень, власник одразу перепаркував його, а автомобілі Mercedes-Benz E 220 та Citroën C4 Cactus були в нетранспортабельному стані.

Власники трьох пошкоджених авто звернулись до суду, щоб відсудити компенсацію в комунального підприємства, адже саме на балансі цього підприємства перебуває парк, де росло дерево.

Вивчивши матеріали справи, суд зобов’язав виплатити власнику Mercedes-Benz E 220 339,2 тис. грн, власнику Citroën C4 Cactus 353,1 тис. грн, а також власнику пошкодженого Mercedes-Benz B 170 компенсують 48,8 тис. грн. Усім водіям комунальники також мають компенсувати судовий збір та вартість автотоварознавчої експертизи.


Не пропустіть