Українці стали купувати більше мотоциклів

За підсумками 9 місяців 2022 року ринок нових мотоциклів в Україні майже догнав по обсягах автомобільний.

Як стало відомо, з січня по вересень 2022 року українці купили 25 тисяч нових мотоциклів, скутерів та мопедів. У той же час, нових автомобілів було реалізовано майже 29 тисяч одиниць. Таким чином, вперше за останні 30 років спостережень, обсяги ринку мотоциклів досягають того ж порядку, що й обсяги продажів нових автомобілів.

За словами експертів, причини великого попиту на мотоцикли – це потреба у транспорті, яка у зв’язку з паливною кризою та здорожченням пального дає переваги мототранспорту. Крім того, мопеди та мотоцикли мають нижчу вартість, ніж авто, навіть вживані.

Лідерами українського моторинку є китайські та індійські мотоцикли. Бестселером за підсумками 9 місяців 2022 року став бренд Musstang, який обрали майже 15% споживачів. Повернувся у Топ-5 і бренд Viper, який був незмінним лідером українського моторинку довгі роки, але останнім часом значно здав позиції.

Загалом на українському ринку у поточному році було зафіксовано 87 брендів мотоциклів, що свідчить про надзвичайно велику конкуренцію.

Джерело AUTO-Consulting

Не пропустіть