Ціни на пальне в Україні: коли впадуть

В Україні ціни на паливо зросли через такі важливі чинники, як військове вторгнення Російської Федерації, бойові дії тощо. Експерти пояснюють, чи загрожує Україні дефіцит палива та якою буде його ціна. Про це повідомляє 24 авто.

Найближчим часом на українців чекає поступове подорожчання пального. За словами паливного експерта Сергія Куюна, ресурсів цілком достатньо.

“Минулого тижня найбільші світові виробники погодилися скоротити виробництво. Результати на табло: якщо в кінці вересня нафта коштувала 85 доларів за бар, то зараз ми на 97. Дизельне паливо за цей період подорожчало на 200 доларів. А бензин додається лише по 80 доларів. Ціна ДП нової партії – 50 грн/літр (мова йде про оптові закупівлі, – прим. ред.). Якщо везти в центр чи на схід, то це вже 53 грн/л.Наразі жовтнева ціна змішується з вересневими 45-46 грн/л, але не назавжди.За такої собівартості (на 12 жовтня 52-57 грн/л) це Витримати ціну на колонки складно. Але на бензині цілком реально», – пояснює експерт.

Генеральний директор ТМ «Прайм Груп» Дмитро Леушкін підтвердив майбутнє підвищення цін на пальне. За його словами, подорожчання могло відбутися через котирування європейських бірж.

«Грубо на одну-дві гривні ймовірно підвищення, але в Європі аналогічне, тому можна сказати, що система забезпечення паливом країни працює у штатному режимі», – резюмував він.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть