Марка Jeep представила перший серійний електрокар – мініатюрний кросовер Avenger (Фото)

У рамках Паризького автосалону компанія Jeep показала електровсешляховик Avenger, розроблений спеціально для європейського ринку. При довжині трохи більше 4 метрів він виявився найкомпактнішою моделлю в нинішній лінійці Jeep, а базується на платформі, яку також використовують Opel та Peugeot. Незважаючи на «позашляховий» статус, електричний Avenger буде лише передньопривідним. Прийом попередніх заявок вже відкрито.

Jeep Avenger ділить платформу з Peugeot 2008 та Opel Mokka. Серійний кросовер оснастять одним двигуном на передній осі, який розвиває 156 к.с. і 260 Нм крутного моменту, і 54-кіловатною батареєю. Вона забезпечить 400-кілометровий запас ходу, але у міському циклі Avenger зможе проїхати до 550 кілометрів.

Від 100-кіловатної станції акумулятори кросовера можна буде зарядити з 20 до 80% за 24 хвилини, а збільшити запас ходу на 30 кілометрів — лише за 3 хвилини.

При довжині 4076 міліметрів новинка на 154 міліметри Jeep Renegade, який раніше вважався компактною моделлю. Заявлений дорожній просвіт складає 200 міліметрів, яких досягнуто в тому числі завдяки 18-дюймовим колесам — вони мають увійти до базової комплектації. Кути в’їзду та з’їзду становлять 20 і 32 градуси відповідно, обсяги вантажних відсіків — 34 літри спереду та 380 літрів ззаду.

Додаткові позашляхові можливості кросоверу повинна забезпечити система вибору режимів руху Selec-Terrain. Крім традиційних Normal, Eco і Sport до списку налаштувань увійшли пресети для снігу, бруду та піску — базуються вони головним чином на різниці в роботі протибуксувальної системи. Крім того, передбачено помічника спуску з пагорба.

У оснащення кросовера увійдуть діодна оптика, 10,2-дюймовий екран медіасистеми (він буде поєднуватися з панеллю приладів діагоналлю 7 або 10,2 дюйма), клімат-контроль і камери кругового огляду. Вже відкрито прийом заявок на «вітальну» версію 1st Edition, яка додатково отримає двоколірний кузов, атмосферне підсвічування та бездротове заряджання, а також преміальне оздоблення салону.

Випуск Jeep Avenger налагодять на польському заводі концерну Stellantis, у відкритому продажу новинка з’явиться на початку наступного року. Очікується, що в майбутньому Avenger отримає версії з ДВЗ: це буде як традиційний кросовер з турбомотором для окремих ринків, так і гібридна модифікація. За два найближчих роки Avenger має стати найпопулярнішою моделлю Jeep у Європі.


Не пропустіть