Volkswagen вирішив, що робити із заводом у Росії

Міжнародна ізоляція зробила діяльність автомобільної промисловості у росії практично неможливою. Країну-агресор залишила більшість світових автовиробників. Задумався про те, щоб покинути цей ринок повністю і Volkswagen.

Німецький виробник оголосив про те, що шукає покупця на свій завод у Калузі. Підприємство зупинило свої конвеєри ще у березні поточного року. Відразу після того, як РФ розгорнула повномасштабну війну проти України, було запроваджено жорсткі санкції.

Як повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, остаточного рішення щодо заводу ще не ухвалено. Але найближчим часом вирішити питання з постачанням комплектуючих до Росії не вийде, а значить і запустити збирання машин теж. Відповідно, підприємство, як і раніше, простоюватиме і стане тягарем для марки. Адже треба виплачувати зарплату співробітникам, погашати рахунки з комуналки та інші витрати.

Отже, продаж підприємства – це питання часу. Швидше за все, Volkswagen шукає максимально вигідну пропозицію. Відомо, що пріоритет буде віддаватися російським та китайським компаніям. Ймовірно, на них ляже фінансова відповідальність перед співробітниками компанії (їх 4200 осіб) та гарантійні зобов’язання щодо ремонту машин, проданих у країні.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть