В Україні може подешевшати автогаз

Наприкінці 2022 року зниження цін на скраплений газ у Польщі й Румунії прискорилося.

Як стало відомо, рекордні у II півріччі обсяги імпорту в Україну на тлі зменшення котирувань пропану у регіоні ARA призвели до послаблення попиту на СВГ з боку імпортерів і сприяли зниженню цін за укладеними цього тижня угодами на постачання з Польщі. Тепла погода на півдні Європи сприяє зменшенню споживання газу в Румунії й призводить до зменшення цін у регіоні.

Наразі вартість автомобільних партій ПБТ на польських терміналах з урахуванням витрат на транспортування до українського кордону зменшилася на $15-30, до $813-842/т. «У другій половині грудня у Польщі накопичились великі обсяги газу. Українські компанії не поспішають укладати угод на постачання продукту в січні, через це ми змушені зменшувати ціни на пропозиції», — коментує ситуацію трейдер, що продає ПБТ з терміналу в Сокулці.

За оцінками експертів, у грудні обсяги імпорту скрапленого газу в Україну можуть сягнути приблизно 98 тис. тонн, це на 15% більше, ніж у листопаді. З огляду на те, що в січні реалізація газу на внутрішньому ринку традиційно зменшується, українські компанії матимуть певний запас продукту протягом наступного місяця.

Джерело enkorr.ua

Не пропустіть