Чи варто мити авто взимку і як часто це потрібно робити

Ні для кого не секрет, що шляховики в зимовий період використовують як сіль, так і хімічні реагенти для обробки доріг. У процесі зимової експлуатації автомобіля, на авто з доріг налипає не тільки бруд, а й різноманітні реагенти, які аж ніяк не позитивно позначаються на лакофарбовому покритті автомобіля.

При найменших тріщинах або пошкодженнях ЛКП на кузові, весь бруд з доріг вступає в хімічні реакції з голим металом і вже до кінця зими на авто можуть з’явитися перші вогнища іржі. Фактично, взимку автомобіль миють насамперед для захисту ЛКП, а вже потім з метою надати машині гарного зовнішнього вигляду.

У зимовий час при мінусовій температурі важливо дотримуватись чіткого балансу, між занадто частими візитами на мийку та відвідуванням “лазневих процедур” для авто раз за сезон. Якщо говорити про ідеальну частоту, то експерти рекомендують завозити авто на миття хоча б раз на місяць.

З мінусів миття в зимовий час також ризик пошкодити гумки і навіть лакофарбове покриття, адже в мікротріщини може потрапляти вода, яка згодом буде замерзати і “підривати” фарбу зсередини. Таким чином варто пам’ятати про те, що зимове миття повинні бути тільки в опалювальному приміщенні з плюсовою температурою.

При митті машини необхідно використовувати теплу або холодну воду, але в жодному разі не гарячу, щоб не було перепаду температур. Дуже ретельно варто вимивати нижню частину авто, а саме приділити увагу арками, порогам і днищу автомобіля, оскільки основний бруд з доріг накопичується саме в цих місцях.

Джерело uamotors.com.ua

Не пропустіть