Експерти назвали найненадійніші седани та універсали на вторинному ринку

Видання Whatcar.com спільно зі страховою компанією MotorEasy склали рейтинг найненадійніших седанів та універсалів представницького класу. Для цього вони опитали 25 тис. власників авто у Великій Британії та попросили їх перерахувати несправності, з якими вони зіткнулися за останні два роки.

В результаті найненадійнішим седаном було визнано Jaguar XE. Про проблеми з найдоступнішою моделлю британського бренду заявили одразу 48% учасників опитування. Найчастіше несправності виникали з гальмами (17%). Також нарікання у автомобілістів викликали поломки двигуна (13%). Серед інших проблем – збої в електроніці та дефекти вихлопної системи.

Щодо універсалів, то тут перше місце в антирейтингу посів японський Mazda6 з дизельним агрегатом. У ході опитування з’ясувалося, що 42% власників цієї моделі за останній час були змушені звернутися до сервісних центрів. Найчастіше власники цієї моделі стикалися з непрацюючою електронікою, проблемами з підвіскою і акумулятором, а також несправностями інформаційно-розважальної системи.


Не пропустіть