В Україні можуть подешевшати автомобілі з пробігом: названа причина

В Україні пропонують скасувати обов’язкову сертифікацію авто. Це може призвести до незначного здешевлення вживаних машин.

Відповідний законопроєкт у Верховній Раді зареєструвала група народних депутатів з ініціативи Мар’яна Заблоцького, передає MMR.

Наразі кожен імпортний транспортний засіб з пробігом повинен підтвердити відповідність вимогам технічних регламентів. Для цього потрібно пройти процедуру сертифікації. Проводять її спеціальні випробувальні лабораторії, а призначені органи зі сертифікації колісних транспортних засобів (в Україні сьогодні таких 15)  видають підтверджуючий документ — сертифікат відповідності. Ринкова вартість такої послуги складає від 2500 грн для легкових автомобілів.

Законопроєкт пропонує визнавати не лише сертифікати відповідності, видані українськими організаціями, але й інші документи, видані в країнах Євросоюзу, у тому числі виробниками цих машин або їх уповноваженими представниками в Україні.

Скасування обов’язкової сертифікації спростить процедури митного оформлення та реєстрації авто, скоротить їх час, а також зменшить загальну вартість вживаних автівок з-за кордону в Україні на мінімум $100-200, зазначають експерти.

Джерело Інститут досліджень авторинку

Не пропустіть