Новий Lexus TX вперше засвітився на тестах (Фото)

Lexus TX – нова модель в лінійці японського люкс-бренду, яка покликана заповнити нішу між RX, який втратив подовжену версію, і старшими позашляховиками GX і LX. Lexus вже розпочав тизерну кампанію, але тестових зразків майбутньої новинки до тепер ми ще не бачили.

На фото, опублікованих Motor1, позашляховик одягнений у нехитре, але потужне маскування, яке не дозволяє оцінити буквально нічого крім габаритів Lexus TX. Втім, вони зрозумілі і без цього, тому що в основі лежить та ж платформа, що Toyota Grand Highlander. Сценарій перетворення моделі материнського бренду на люксову модель буде схожим на перетворення Toyota Land Cruiser 300 на Lexus LX нового покоління.

Lexus застовпив за собою як торговельні найменування кілька: TX350, TX500h і TX550h+. І це навряд чи також можна вважати одкровенням, тому що платформа Grand Highlander диктує список силових агрегатів “Лексусу”. Таким чином, у Lexus TX буде версія з бензиновою турбочетвіркою 2,4 літри і дві гібридні модифікації, у тому числі топова Hybrid Max з віддачею 367 к.с., що дозволяє буксирувати 2,3 тонни.

Дата запуску Lexus TX поки що невідома. Можливо, логічно відштовхуватися від виходу донорського Toyota Grand Highlander – це станеться протягом літа.


Не пропустіть