Поліція почала штрафувати водіїв з «тимчасовими» посвідченнями водія: подробиці

Під час воєнного стану українцям дозволено керувати транспортними засобами за наявності посвідчення водія, виданого вперше, строк дії якого закінчився. Однак поліція трактує вказану норму закону по своєму. Наслідком є те, що водії отримують штрафи за їзду без права керування.

В одному з випадків поліцейські зупинили авто, водій мав «тимчасове» посвідчення водія, строк дії якого закінчився. Однак правоохоронці вважали, що водію нічого не перешкоджало в час воєнного стану обміняти «прострочене» тимчасове посвідчення водія на постійне.

Як наслідок водія звинуватили у керуванні автомобілем без дійсного посвідчення водія (без права керування). Виписали постанову на підставі ч.2 ст.126 КУпАП на суму штрафу в розмірі 3400 грн. Водій звернувся за захистом до суду.

Проаналізувавши всі обставини справи, суд вказав, що на час винесення оскаржуваної постанови водій мав право керувати транспортним засобом на наявності посвідчення водія, строк дії якого закінчився. За наслідками розгляду справи, суд визнав штраф поліції протиправним та скасував його.

Джерело Дорожній Адвокат

Не пропустіть