Названо найпопулярніші вантажівки на українському ринку в жовтні

У жовтні українці придбали 2,4 тисячі вантажних автомобілів повною масою понад 3,5 тонни (окрім тягачів). Це на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року, та на 7,7% менше, ніж у вересні-2023. Тобто, після серпневого піка продажів попит на вантажівки продовжує знижуватись. Про це свідчать дані Інституту досліджень авторинку.

Найбільш затребуваними на внутрішньому ринку залишаються самоскиди (547 шт.), фургони (442 шт.), бортові (198 шт.), платформи (97 шт.) та фургони рефрижератори (92 шт.).

Уже багато місяців поспіль лідером внутрішніх перепродажів залишаються вантажівки на базі Mercedes-Benz T1/T2. У жовтні щодо таких уклали 140 угод купівлі-продажу. Попри те, що ці моделі зняті з виробництва понад 20 років тому, українці активно їх купують, в першу чергу — через складну економічну ситуацію та неможливість придбати новіший автомобіль. Платформу цих моделей використовують для різноманітних надбудов, встановлюють додаткове навісне обладнання та переобладнують під спеціальні потреби, попри їх поважний вік.

На другому місці Mercedes-Benz Sprinter (81 угода), який також використовують як платформу для різних надбудов.

Замикає «трійку» жовтня ЗіЛ-130 (73 шт.).

Нових вантажівок минулого місяця придбали як завжди небагато: 83 імпортних та 114 переобладнаних в Україні, зазначають експерти.