В Україні виготовили спецавтомобіль на базі вантажівки JAC (Фото)

Завод Спецтехніки Техкомплект виготовив автомобіль із краном-маніпулятором. Систему було встановлено на бортову вантажівку JAC N56DC. Про це повідомили у пресслужбі виробника.

Італійська шарнірно-зчленована КМУ має вантажний момент до 4 тм, встановлюється на комерційні вантажні автомобілі зі спорядженою масою шасі не менше 2,5 т.

«На бортову вантажівку JAC N56DC встановлено італійський шарнірний кран-маніпулятор з вантажним моментом 4 тм і вантажопідйомністю до 1 т», – йдеться у повідомленні.

Вантажопідйомність КМУ на максимальному вильоті стріли 6,30 м – 595 кг. Загальна вантажопідйомність маніпулятора на мінімальному вильоті стрілі складає 995 кг. Максимальний гідравлічний виліт 6,4 м, а сама крано-маніпуляторна установка важить 575 кг.

Кран-маніпулятор встановлено на спеціальний надрамник. КМУ оснащено балкою з парою гідравлічних висувних опор і може бути змонтований як за кабіною автомобіля, так і на заднє звисання.

По обидва боки основи КМУ знаходяться паралельні важелі управління пропорційним гідророзподільником, що забезпечує точний та плавний контроль роботи кранової установки. Завдяки унікальній системі «MPES», яка використовується в конструкції даної КМУ, досягнуто високої швидкості висування телескопічних секцій, що значно прискорює робочий процес.