У Мережі показали можливості паркування Xiaomi SU7 у багаторівневому гаражі (Відео)

Xiaomi SU7 оснащений удосконаленим лідаром, радаром та камерами для самостійного паркування.

Нові електромобілі з’являються в Китаї майже щотижня, але з тих, що дебютують у другій половині цього року, лише деякі викликали такий ажіотаж. Одним із них став новий Xiaomi SU7.

На відміну від більшості нових електромобілів з Китаю, SU7 виробляється не автомобільним конгломератом, таким як Geely, GAC або Great Wall, а швидше Xiaomi, третім за величиною у світі виробником смартфонів та компанією, що спеціалізується на домашній електроніці. Пройшло приблизно три роки з того часу, як Xiaomi вперше оголосила про свої плани вийти на ринок електромобілів, і компанія вважає, що в найближчі 15-20 років зможе увійти до п’ятірки найбільших автовиробників світу.

Xiaomi оснастила SU7 безліччю передової електроніки і в рамках промо-акції автомобіля випустила відео, що особливо інтригує, в якому показали, як він самостійно паркується в багаторівневому гаражі в Китаї.

На відео водій SU7 під’їжджає до в’їзду в гараж, потім натискає кнопку на екрані інформаційно-розважальної системи та виходить з авто.

Потім машина в’їжджає в гараж і самостійно проїжджає різними рівнями. На якомусь етапі він стикається ніс до носа з Audi A7, але розвертається, поступаючись дорогою Audi, і продовжує свій шлях до верхнього рівня паркування. Потім він знаходить відповідне місце для паркування і в’їжджає на нього заднім ходом.

Неясно, чи був гараж, використаний у демонстрації, спеціально обладнаний для того, щоб автомобілі могли паркуватися таким чином, чи програмне забезпечення SU7 заздалегідь налаштували перед тестом. Якби SU7 зміг переміщатися паркувальним комплексом без попереднього картографування і покладаючись виключно на свої датчики, то це було б дуже вражаюче.

Xiaomi оснастила SU7 лідаром, камерами та радаром і підтвердила, що він буде запущений з функціями автоматичного водіння автострадою та автоматичним паркуванням. Потім програмний стек буде оновлено, щоб увімкнути безпілотне водіння на міських вулицях.


Не пропустіть