Стало відомо, скільки коштує обслуговування авто в Україні

Аналітики Інституту досліджень авторинку спільно з RemOnline — провідним розробником CRM систем для різноманітних сфер бізнесу, дослідили сферу надання послуг з технічного обслуговування автомобілів в Україні.

Загалом, якщо вивести єдине середнє число по Україні, один середній чек з СТО (робота плюс запчастини) становитиме 6022 грн.

«Це надто узагальнене значення, оскільки до обрахунків узято дані про ремонт автомобілів різного віку, класів, і навіть груп — тут є і легкові і вантажні», — йдеться у повідомленні.

Проте ці дані можна дещо конкретизувати, наприклад — у розрізі окремих областей. Врахуємо ті, де є достатня кількість звернень (понад 1000). Ось з якими середніми чеками виїжджали з місцевих СТО автовласники:

«Різниця у числах чимала, а самі показники не слід сприймати як пряму вказівку де шукати дешевший автосервіс. Річ у тім, що у кожному з узятих регіонів різна насиченість СТО, крім того, є різний їх набір за спеціалізацією — кузовні роботи (реставрація машин після ДТП, з аукціонів) дорожчі, як і обслуговування вантажівок, тягачів чи автобусів», — підсумували експерти.