Заборону на переміщення транспорту, що стоять на обліку в ТЦК, можуть переглянути

У новому законі про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, міститься норма щодо заборони на переміщення автомобільного транспорту, що стоїть на військовому обліку в ТЦК та СП, в іншу область. Кабміну звертають увагу на відсутність підзаконного акту, який деталізує цю норму.

Згідно зі статтею 6 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», з моменту оголошення загальної мобілізації транспортні засоби, які перебувають на військовому обліку в ТЦК, заборонено відправляти за межі України та до інших областей. Це унеможливлює передавання права власності на авто юридичним особам або громадянам, оренду/лізинг, заставу для кредитів та інші дії, що унеможливлюють передачу транспорту ЗСУ та іншим військовим формуванням.

Однак є виняток: переміщення автівок до суміжних областей дозволяється лише після повідомлення ТЦК про місце перебування на строк не більше одного місяця. Порядок виконання військово-транспортного обов’язку визначає Кабмін, але наразі підзаконний акт ще не ухвалено, що ускладнює господарську діяльність.

Народний депутат від «Слуги народу» Ігор Фріс звернувся до Уряду для надання роз’яснень щодо порядку відправлення транспорту, який знаходиться на обліку ТЦК, за межі України та до інших областей.

Джерело novyny.live