ВРУ планує змінити процедуру продажу автомобілів

В Україні продовжують ухвалювати нові закони, що впливають на водіїв і власників транспортних засобів. Новий проект закону №9083 пропонує зміни в порядку продажу вживаних автомобілів.

Проект Закону №9083 передбачає спрощення процесу продажу вживаних транспортних засобів через суб’єкти господарювання, що надають платформи для такого продажу. Продавці зможуть передавати автомобілі на продаж автосалонам, знімати їх з обліку та отримувати кошти або нові автомобілі, а автосалони займатимуться продажем і реєстрацією на нового власника.

Також новий законопроект вносить зміни щодо отримання субсидій. Домогосподарства, які володіють більше ніж одним автомобілем віком до 15 років, не зможуть отримувати субсидії. Якщо автомобілю більше 15 років, це не вплине на право на субсидію.

Ці зміни важливі, адже багато українців повинні знати, які обставини можуть вплинути на їхнє право на державну підтримку. Враховуючи складну економічну ситуацію, важливо розуміти всі нюанси, пов’язані з отриманням субсидій.

Отже, новий законопроект покликаний спростити продаж вживаних автомобілів та надати чіткі правила щодо отримання субсидій, що може вплинути на багатьох українців.

Джерело expert.in.ua