Штраф за «літнє» порушення: скільки доведеться заплатити українським водіям у спеку

Зараз в Україні дуже спекотно, і це впливає не лише на людей, а й на автомобілі та дороги. Уряд ввів спеціальні обмеження через спеку, щоб захистити від перегріву.

Якщо порушити ці обмеження, можна отримати штраф або інші правові наслідки, пише SUV News.

Не всім автомобілям заборонено їздити через спеку, але лише великим вантажівкам, які важать понад 28 тонн і мають навантаження на вісь більше 7 тонн. Їм заборонено заїжджати в міста та села у спекотну погоду, бо їхня вага може пошкодити дороги, особливо коли асфальт розплавляється від високих температур.

Є два види обмежень через спеку: постійні і тимчасові. Постійні обмеження забороняють великі вантажівки їздити при температурі понад +28 градусів. За їх порушення можна отримати штраф у 510 гривень. Тимчасові обмеження встановлює місцева влада і позначаються на дорозі спеціальними знаками. За їх порушення передбачений штраф у 340 гривень.

У будь-якому випадку, щоб засудити за порушення обмежень через спеку, поліція повинна зібрати докази. Це включає збір інформації про температуру під час руху та вимірювання реальної ваги автомобіля.