Українських водіїв чекають нові суворі обмеження

Заступник глави МВС України Богдан Драп’ятий заявив про можливу заборону на керування автомобілем для українських водіїв після досягнення певного віку.

Це передбачено законопроектом №8082, зареєстрованим у Верховній Раді у 2022 році. Законопроект вносить зміни до Закону України “Про дорожній рух” для приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів.

Документ передбачає, що водії старші 65 років мають проходити спеціальні тести на мозкові здібності, щоб довести свою здатність безпечно керувати автомобілем. Крім того, для літніх водіїв може бути скорочено термін дії водійських прав до одного року.

Наразі законопроект №8082 ще не ухвалений у першому читанні. Однак, за словами Драп’ятого, МВС та народні депутати активно обговорюють дискусійні положення, щоб зробити оптимальну редакцію до другого читання.

Йдеться про тести на психічний стан і концентрацію уваги при поновленні водійського посвідчення. Такі заходи спрямовані на підвищення безпеки дорожнього руху та підтримку ініціативи Vision Zero, яка має на меті зниження кількості аварій. Контроль дозволить переконатися, що літні водії знаходяться у належному психічному стані для безпечного керування транспортом.

Згідно з новими правилами, якщо водій похилого віку не пройде тести, йому не відновлять водійське посвідчення.

Джерело ampercar.com