Hyundai відкликає нові Santa Fe через небезпечний дефект

Hyundai відкликає нові Santa Fe через проблему з коробкою передач. Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) оголосило, що власники 13 155 машин для північноамериканського ринку повинні будуть відвідати сервіс через некоректне прошивання блоку управління роботизованої трансмісії.

Помилка в програмному забезпеченні призводить до того, що преселективна коробка може ненавмисно включати зчеплення, що викликає розрив корпусу коробки передач. Hyundai підтвердив 45 інцидентів у США, коли трансмісія не утримувала автомобіль у положенні Parking, що викликало відкати кросовера під час паркування.

Проблема стосується всіх дефектних машин 2024 року випуску, що належать до п’ятого покоління Santa Fe. Цей кросовер дебютував минулого літа, але спочатку продажі почалися лише в Південній Кореї. У США була запропонована версія з турбомотором і 8-ступінчастим преселективним «роботом», у якого виявилися проблеми.

Дилери замінять прошивку блоку трансмісії або повністю змінять коробку передач безкоштовно для власників. Hyundai робить все можливе, щоб вирішити проблему та забезпечити безпеку своїх клієнтів.

Джерело carscoops.com