Skoda готує нову версію кросовер Karoq (Фото)

Чеська компанія Skoda можливо вже тестує нову гарячу модель, яка може стати «молодшим братом» Skoda Kodiaq RS. Компактний кросовер Skoda Karoq, який випускається з 2017 року, займає місце між моделями Kamiq і Kodiaq. Оновлена версія Karoq була представлена у грудні 2021 року, і чутки про появу «зарядженої» версії RS з’явилися ще у 2017-му році. Тоді ж велися роботи над Cupra Ateca, що лише підживлювало ці спекуляції.

Нещодавно на дорогах південної Європи був помічений тестовий автомобіль, який, ймовірно, є прототипом Skoda Karoq RS. Фотошпигуни відзначили круглі здвоєні патрубки вихлопної системи, які відрізняють цей автомобіль від стандартної версії. Також на прототипі були помічені 19-дюймові легкосплавні диски Machined R Sport і спортивна гальмівна система.

Проект Skoda Karoq RS може бути економічно вигідним для компанії, оскільки він базується на вже існуючій платформі MQB A1, яка використовується в моделях Cupra Ateca і Volkswagen T-Roc R. Очікується, що під капотом буде 2,0-літровий бензиновий двигун TSI потужністю 300 к.с. і крутним моментом 400 Нм, в парі з 7-ступінчастою автоматичною коробкою передач DSG.

Поки що немає офіційного підтвердження розробки «зарядженої» версії Karoq. Вартість такого автомобіля також залишається невідомою.

Джерело motor.es