Mazda CX-5 нового покоління засвітився на реалістичних рендерах (Фото)

З моменту появи в лінійці Mazda кросовера CX-5 у 2012 році, цей “паркетник” став справжнім бестселером компанії. Автомобіль продавався величезними тиражами і незмінно входив до списків найпопулярніших моделей у своєму сегменті. Наразі на підході вже третє покоління цього успішного кросовера.

Іспанські дизайнери з видання Motor представили своє бачення нового екстер’єру CX-5, розкривши перші подробиці про технічне оснащення. Вони впевнені, що новий CX-5 матиме спортивний екстер’єр із купеподібним силуетом, що натякає на трансформацію моделі з сімейного позашляховика в молодіжний. Основою для Mazda CX-5 2026 стане концепт-кар Ariata, з більш різкими лініями бампера і кузова, новими колісними дисками та потаємними дверними ручками.

Технічні характеристики нової CX-5 поки що тримаються в таємниці. Відомо лише, що машина не матиме дизельної версії, натомість з’являться електрифіковані агрегати, що працюють у складі м’якого гібрида, підключуваного гібрида та самозарядного e-SkyActiv. Прем’єра нової Mazda CX-5 очікується в першій половині 2026 року.