Ferrari F40 унікального м’ятного кольору хочуть продати за 2,5 мільйона доларів (Фото)

Унікальна Ferrari F40, пофарбована в м’ятний колір Verde Pallido, буде виставлена на аукціон із початковою ціною в 2,5 мільйона доларів. Цей відтінок був обраний власником на честь легендарного Ferrari 250 GTO Стірлінга Мосса. Разом із суперкаром продається і масштабна модель автомобіля 1:18, виготовлена компанією Amalgam.

Спочатку Ferrari F40 була випущена в лютому 1991 року та відправлена до Німеччини. Після кількох років експлуатації автомобіль потрапив у аварію, після чого був відновлений і отримав сертифікат Ferrari Classiche, що підтверджує відповідність заводській специфікації.

Автомобіль неодноразово змінював власників і востаннє був проданий у 2021 році. Під час останнього відновлення було вирішено змінити червоний колір на м’ятний Verde Pallido, а також перетягнути інтер’єр, довіривши цю роботу майстру, що спеціалізується на оздобленні приватних літаків.

Під капотом F40 залишився оригінальний 2.9-літровий бітурбодвигун V8 потужністю 478 кінських сил і 577 Нм крутного моменту. Пробіг автомобіля складає трохи більше 31 тисячі кілометрів, що робить його привабливим варіантом для колекціонерів.

Цей екземпляр Ferrari F40 є одним із небагатьох, які можуть похвалитися такою унікальною історією і незвичним кольором, що робить його бажаним лотом на будь-якому аукціоні.

Джерело rmsothebys.com