Патрульна поліція на трасі: в чому відмінність від старого ДАІ?

Незабаром безпекою дорожнього руху на трасі «Одеса-Рені» займеться патрульна поліція. У нове відомство вже ведеться набір співробітників, а самі поліцейські вийдуть на дорогу вже цієї осені, пише 04849.com.ua.

У поліції зазначають, що новий підрозділ поліції буде істотно відрізнятися від відомої всім водіям ДАІ. Співробітники нової служби не будуть стоять на узбіччі з жезлом, а будуть рухатися по дорозі на автомобілях, які обладнують приладами для вимірювання швидкості. У зв’язку з веденням даних заходів поліцейським більше не буде потрібно стоять на узбіччі і ловити таким чином порушників.

Спочатку, співробітників нового підрозділу наберуть як «пілота» і задіють в двох областях – Київській і Одеській. За словами першого заступника глави департаменту патрульної поліції Євгена Білошицького, для Одеси наберуть 200 нових співробітників поліції. У майбутньому в ряди нове відомство наберуть ще 3 тис. нових співробітників, а патрульна поліція почне свою роботу по всій Україні.

Головним чином патрульні стежитимуть за дотриманням швидкісного режиму водіями – спочатку на трасах державного значення, а потім і в населених пунктах. Саме через перевищення швидкості і відбуваються безліч ДТП на дорогах. Крім того, почастішали скарги з боку водіїв великовантажних автомобілів – фури грабують прямо на ходу.