Новий Volkswagen Arteon пройшов краш-тест (Відео)

Автомобіль отримав п’ятизірковий рейтинг безпеки, пише auto.bigmir.net.

Після проведення останньої серії краш-тестів, Euro NCAP присвоїло Volkswagen Arteon п’ятизірковий рейтинг безпеки. Це повинно допомогти автомобілю завоювати, принаймні, ринок Європи.

Можна подумати, що в даний час всі автомобілі отримують стільки зірок. Однак це далеко не так. Згадаймо хоча б Ford Mustang, який нещодавно завоював лише три зірки. Вимоги до безпеки постійно підвищуються. І, на сьогоднішній день, виробникам необхідно оснастити свій автомобіль активними системами безпеки в стандартній комплектації, щоб не втратити зірку, як це сталося з ТТ, яка заснована на тій же платформі, що і Arteon.

Новинка Volkswagen показала вражаючі результати. Захист дорослих пасажирів – 96% – найвищий відсоток, який випробувачі коли-небудь привласнювали. Вражає і 85% в захисті пішоходів, а в категорії Safety Assist Arteon також перевищив вимоги і отримав 82%. В оцінку були включені стандартні функції, такі як система моніторингу сліпих зон, Front Assist з функцією екстреного гальмування і розпізнаванням пішохода, а також система підтримки смуги руху.