Nissan випробував Leaf нового покоління на дорогах загального користування

Компанія Nissan приступила до дорожніх випробувань електрокара Leaf нового покоління. Фотошпигунам вдалося зняти автомобіль під час тестів у Флориді (США). Знімки були опубліковані виданням Inside EV. За їхніми даними, прем’єра новинки відбудеться 5 вересня на спеціальному заході в Токіо. Публічна прем’єра відбудеться трохи пізніше на Франкфуртському автосалоні.

Судячи зі шпигунських фотографій, новий Leaf збільшиться в розмірах і отримає більш спортивний дизайн. Крім того, частина стилістичних елементів запозичать у компакт-кара Micra.

Електромобіль отримає фірмову систему напівавтоматичного управління ProPilot. До складу обладнання увійде лазерний сканер, що визначає точну відстань між автомобілем та навколишніми об’єктами, а також система кругового огляду.

Електроніка здатна оперувати рульовим керуванням, утримуючи автомобіль на заданій смузі, а також контролювати акселератор і гальма. Автомобіль зможе самостійно виконати паралельну, діагональну або перпендикулярну парковку як переднім, так і заднім ходом. Контролювати рульове управління, акселератор і гальмо буде електроніка. Функція ProPilot буде працювати як на швидкісних магістралях, так і в умовах завантаженого міського трафіку.

Nissan Leaf другого покоління повинен стати електрокаром з найбільшим запасом ходу в своєму класу. За попередніми даними, новинка зможе проїхати без підзарядки батарей приблизно 550 км – удвічі більше свого попередника.