Bosch і Daimler представили парковку майбутнього

Компанії Diaimler AG і Bosch створили повністю автоматичну парковку, все водіння на якій здійснюється в безпілотному режимі, а команди автомобілям віддаються через спеціальний додаток в смартфоні.

«Інфраструктура інтелектуальної системи паркування та її зв’язок з транспортними засобами дозволили нам реалізувати автоматизований паркінг набагато раніше, ніж очікувалося», – каже президент підрозділу Chassis Systems Control компанії Bosch Герхард Штайгер.

На паркінгу, який заробив в музеї Mercedes-Benz в Штутгарті встановлені спеціальні датчики, які зв’язуються з автомобілем і направляють його на вільне місце, а також стежать, щоб той не зіткнувся з іншими транспортними засобами.

«Епоха безпілотного водіння настане швидше, ніж багато хто думає. Автоматизована парковка в музеї демонструє вражаючий рівень розвитку технологій», – заявив керівник відділу безпілотного водіння і активної безпеки компанії Mercedes-Benz Майкл Хафнер.

Відправити автомобіль шукати вільне місце або викликати до себе можна за допомогою спеціального додатку. В даний час дві компанії готуються до інтенсивних тестів, які пройдуть під контролем місцевої влади та експертами TUV. За результатами тестової експлуатації буде прийнято рішення про відкриття паркінгу для всіх бажаючих.