Провели тести нового унікального КрАЗ-6322 (Відео)

На виставці «Агро-2017» в Києві відбулася презентація унікального мобільного енергетичного пристрою МЕМ-330 на базі повнопривідного вантажівки КрАЗ-6322 (6х6). Машина розроблена Національним науковим центром «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства» НААН України, пише autocentre.ua.

Машина має ряд переваг перед звичайним трактором, так як об’єднує в собі транспортні та тяглові можливості. Транспортні – це перевезення і нанесення добрив, а тяглові – обробка грунту. Якщо по тяглових можливостям МЕМ-330 трохи програє трактору – близько 1 л палива, то по транспортним – виграє.

Так, наприклад, при внесенні добрив МЕМ-330 споживає на одному гектарі в 2 – 3 рази менше палива, ніж трактор. Про це розповідає Сергій Погорілий, Кандидат технічних наук, докторант ННЦ «ІМЕСХ».

Максимальна швидкість мобільного енергетичного транспортного засобу становить 80 км / год. Споряджена маса – 11,7 тонн. Шасі оснащене турбодизелем ЯМЗ потужністю 330 к.с. До переваг також слід віднести систему централізованої підкачки шин, що дозволяє зменшувати тиск на грунті до 0,8 атмосфер і таким чином збільшувати ККД зчеплення коліс.

Машина укомплектована заднім гідроеавішуванням, має коробку відбору потужності і може працювати з навісним обладнанням, стандартизованим для тракторів класу 3 і вище. Більш того, у міру необхідності, МЕМ-330 можна оснастити звичайним причепом кузовом і використовувати як звичайний вантажний автомобіль.


Не пропустіть