Суд заборонив паркувати автомобілі біля гаража

В кінці червня у Франції касаційний суд ухвалив, що парковка транспортного засобу у власного гаража його власника підлягає штрафу, передає Euromag з посиланням на Le Figaro.

Якщо раніше питання парковки біля власного гаража не викликав жодних сумнівів, то після рішення касаційного суду автовласникові доведеться думати двічі. На офіційному сайті французької адміністрації говориться про те, що парковка перед ділянкою з похилим тротуаром, що дозволяє під’їхати до будинку або гаражу, розцінюється як порушення.

Причиною розгляду в суді став випадок, коли автовласник припаркував авто біля такого з’їзду, нібито створюючи перешкоду для виїзду автомобіля господаря будинку. За це йому був виписаний штраф, незважаючи на те, що він сам є власником вказаного будинку.

При цьому його автомобіль стояв рівно біля дверей в гараж і не перекривав прохід пішоходам.

Однак суд послався на статтю R.417-10 дорожнього кодексу, яка не передбачає ніякого відступу від правила, в тому числі і для власника гаража. Суд вищої інстанції підтвердив дане рішення, постановивши, що штраф застосовується і до автомобілів, що належить особі, що володіє винятковим правом на використання даного з’їзду.