Відомо, де з’явиться друга платна дорога в Україні

Платна дорога Львів – Краковець з’явиться одночасно з трасою Київ – Біла Церква.

Як повідомлялося раніше, в Україні планують побудувати першу платну дорогу сполученням Київ – Біла Церква. Її будівництво повинно початися в 2019 році і може тривати до 2021 року. У той же час, радник голови «Укравтодору» Олександр Кава зазначив, що дана траса стане не єдиною концесійною дорогою в нашій країні.

Пан Кава заявив, що планується спорудження ще однієї платної дороги Львів – Краковець. При цьому, відкрити ділянку збираються одночасно з новою трасою Київ – Біла Церква. У той же час, Олександр Кава зазначив, що буму платних доріг в Україні чекати не варто, оскільки в країні порівняно невелика інтенсивність руху.

«Якихось масштабних проектів, наприклад, автобанів через всю країну на умовах концесії, у нас приватні інвестори не будуватимуть. І причини тут досить об’єктивні: низька щільність населення країни і низька купівельна спроможність. Високий трафік є тільки на під’їздах до міст-мільйонників. Максимум по країні зараз можна сформувати портфель з п’яти реальних проектів не більше», – заявив Кава, передає «Сегодня».

Втім, він зазначив, що крім вже існуючих проектів концесійних доріг, будівництво платних доріг могло б бути вигідно біля міст-мільйонників, наприклад, Дніпра, Харкова, Одеси. Такі проекти дозволили б розвантажити трафік на існуючих під’їздах до обласних центрів.