Найулюбленіші. Якими автомобілями водії володіють найдовше

Експерти одного з американських автомобільних порталів склали рейтинг автомобілів, чиї власники довше інших не розлучаються зі своїми улюбленцями. Для цього в рейтинг було включено інформація про 15,7 млн машин, які виставлялися на вторинному ринку. Як критерій відбору використовувалася тривалість володіння машиною одним господарем, – пише Автотема.

В цілому по США середній показник експлуатації машини одним господарем становить всього 7,3 року. При цьому для складання рейтингу були враховані машини, які перебували в одних руках від 8,8 до 10,6 років, що майже наполовину більше, ніж середній по країні показник. Як виявилося, рекорди володіння встановлювалися на машинах різних сегментів, починаючи від седанів і кросоверів і закінчуючи дорогими спорткарами.

Абсолютним лідером по відданості автомобілю став такий автомобіль, як Toyota Land Cruiser, який в середньому перебуває в одних руках близько 10,6 років. На друге місце несподівано вирвався Porsche Boxster, у якого середній вік перебування в одного власника склав 9,9 років.

Третє і четверте місце розділили між собою Mercedes-Benz SLK і позашляховик Ford Expedition, кожен з яких в середньому експлуатують в одних руках по 9 років. П’яте і шосте місце також дісталося представникам позашляхового сегмента, а саме Ford Explorer і Toyota Sequoia, у яких середній показник в одних руках – 8,9 років. На місцях з сьомого по десяте розташувалися Audi TT і Chevrolet Corvette, Toyota Avalon і 4Runner з результатом 8,8 років.