Daimler хоче розділитися на три незалежні компанії

Остаточне рішення з приводу нової структури концерну буде прийнято в 2019 році

Daimler заявила про те, що Mercedes-Benz може стати незалежним підрозділом компанії, це ж відноситься до двох інших підрозділів, про це 16 жовтня повідомила прес-служба концерну.

Один підрозділ займається виробництвом вантажівок і автобусів, інша – фінансовими послугами. Як заявляють в компанії, ідея дати незалежність підрозділам виникла через те, що у керівництва є бажання надати їм «більше свободи у підприємницькій діяльності».

На даний момент ці плани не отримали повного схвалення. Компанія повідомляє, що вона готова інвестувати сотні мільйонів євро. Daimler також має намір вести консультації з співробітниками з приводу процесу поділу.

«Сьогодні перед Daimler стоїть виняткове завдання. З одного боку – ми більш успішні, ніж будь-коли раніше, з іншого боку – наш бізнес змінюється, як ніколи раніше» , – сказав голова правління Daimler і глава Mercedes-Benz Дітер Цетше.

«Той, хто прагне до стійкої конкурентоспроможності та прибутковості повинен постійно розвиватися і адаптуватися до швидко мінливих умов», – додав керівник компанії.

Якщо ідея будівництва нової корпоративної структури буде схвалена, то в цьому випадку компанія буде складатися з трьох незалежних підрозділів: Mercedes-Benz Cars & Vans, Daimler Trucks & Buses і Daimler Financial Services AG. Офіси кожного з них як і раніше будуть перебувати в Німеччині під вивіскою Daimler.

Також компанія заявила, що не планує проводити скорочення робочих місць при реалізації даного плану. Варто зазначити, що цей план може бути прийнятий тільки в 2019 році на зборах акціонерів Daimler.

Нагадаємо, штаб-квартира Daimler розташована в німецькому місті Штутгарт, концерн був утворений в 1926 році шляхом злиття двох компаній – Daimler Motoren Gesellschaftі Benz & Cie.