Рятувальники пересіли на МАЗи

Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) за кошти держбюджету закупила нові пожежні автомобілі на базі повнопривідного шасі МАЗ 4х4. Вони змінять застарілі радянські ЗІЛи 130 (АЦ-40). Машини почали надходити в пожежні частини на місцях. Про це повідомляє autoconsulting.com.ua.

Замовлення з оснащення автомобілів було виконано на українських підприємствах. Новенькі МАЗи вже доставлені пожежним в Київську, Чернігівську, Львівську, Закарпатську та Тернопільську області.

Майже 50 мільйонів гривень виділила держава в 2017 році на закупівлю техніки для потреб ДСНС. За ці кошти придбано сто тридцять пожежно-рятувальних автомобілів, дві одиниці піротехніки важкого типу, п’ять інженерних авто, чотири сідельні тягачі з напівпричепом для перевезення важкого інженерного обладнання.

МАЗ показав себе успішним брендом на ринку України в 2017 році, ставши “номером один” серед вантажівок. В середньому сегменті він зайняв більше половини українського ринку, завдяки вдалим моделям МАЗ-4371 і МАЗ-4380. На шасі цих авто було випущено переважну більшість всієї спеціальної техніки в минулому році.

Дві моделі МАЗу увійшли до ТОП-5 українського ринку: МАЗ-6501 і МАЗ-5340, що дозволило марці стати лідером у важкому класі повною масою понад 16 тонн.

У сегменті автобусів МАЗ має в Україні ринкову частку 12,5%.