Розмитнення “євроблях”: водіям зробили важливе повідомлення

Нові законопроекти, які стосуються українських автомобілістів, дехто розглядає як організацію вільного автомобільного ринку, інші – як старі обмеження під новою формою. На порядку денному зараз розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, що займає найактивніший сегмент українського авторинку.

На даний момент існує практика імпортувати, купувати та реєструвати старовинні транспортні засоби. Для цього здійснюється видача окремих номерних знаків та свідоцтва про реєстрацію. Однак, українські любителі ретроавтомобілів не можуть вільно завезти авто іноземного виробництва в країну. Причиною цього є його невідповідність вимогам Євро-5.

Існує глобальна проблема доступності транспортних засобів в Україні. Тому введено знижені ставки акцизного збору, на електромобілі взагалі скасували усі податки на імпорт, щорічно зменшується розмір мита на транспортні засоби з ЄС, а на б/у авто з Канади встановлено нульове мито. При цьому з 1 січня 2019 року ПДВ та акцизний збір на електромобілі відновлять у повному розмірі.