Toyota інвестує в Uber $ 500 млн для розробки безпілотних автомобілів

Японський автовиробник Toyota планує вкласти $ 500 млн у онлайн-сервіс замовлення таксі Uber для спільного виробництва безпілотних машин. Про це повідомила прес-служба компанії Toyota.

«Компанії досягли домовленості щодо розширення співробітництва з метою просування і виведення на ринок автономних спільних поїздок … Для досягнення цієї мети технології будуть інтегровані в спеціально створені для цього автомобілі Toyota, які будуть впроваджені для використання в мережу таксі Uber. Для цього Toyota інвестує в Uber $ 500 млн», – йдеться в повідомленні.

За основу нового безпілотного автомобіля візьмуть мінівен Toyota Sienna. У нього інтегрують автономну систему водіння Uber і автоматичну систему забезпечення безпеки Toyota Guardian. Крім цього, в автомобілі буде використовуватися платформа послуг мобільного зв’язку автовиробника.

Використання мінівена в якості нового таксі Uber повинні почати з 2021 року. Генеральний директор Uber Дара Хосровшахі заявив, що основною метою компанії є створення безпечних безпілотних автомобілів.

«Ця угода є ще одним важливим кроком на шляху до того, щоб це стало реальністю», – додав він.