Genesis Essentia стане дуже дорогим серійним автомобілем

Концептуальний електромобіль Genesis Essentia, представлений цієї весни на автошоу в Нью-Йорку, буде запущений в серійне виробництво. Про це повідомляє Motor Trend з посиланням на главу північноамериканського офісу марки Ервіна Рафаеля. За словами топ-менеджера, Essentia стане найдорожчим автомобілем Genesis, причому його тираж буде обмежений невеликим числом екземплярів.

Терміни початку виробництва не розкриваються, але глобальний керівник Genesis Манфред Фіцджеральд говорив, що купе може вийти в 2021-2022 роках, оскільки практично всі, що було представлено в концептуальному вигляді, технічно вже можна реалізувати в товарній машині. Згідно шеф-дизайнеру Петеру Шрайер, єдиним винятком стануть двері типу «крила метелика» – їх конструкцію, швидше за все, замінять більш традиційною.

Нагадаємо, концепт Genesis Essentia – це гран туризмо з карбоновим кузовом, розкішним салоном з обробкою з натуральних матеріалів, повністю електричним приводом, автопілотом і просунутою технологією розпізнавання мови. Характеристики так і не були розкриті: повідомлялося лише, що купе отримало кілька електромоторів і встановлену в центральний тунель батарею. Ймовірно, повністю безпілотний режим до 2021-2022 років корейці не реалізують, а ось електропривід збережуть – про намір випустити автомобіль з нульовим рівнем шкідливих викидів той же Фіцджеральд оголосив більше двох років тому. Передбачається, що серійну Essentia побудують на новій платформі, розробленої спеціально для електрокарів.

Стратегія Genesis має на увазі вивід на світовий ринок шести моделей до 2020 року. У їх числі – вже представлені седани G90, G80 і G70, а також два кросовера і купе. Чи стане Essentia шостим або ж сьомим автомобілем в цій лінійці – поки не ясно, але другий варіант виглядає більш імовірним, враховуючи лімітований тираж електромобіля.