Фахівці назвали найкращі сучасні автомобілі на дизельному паливі

Зарубіжні автомобільні фахівці склали ТОП сучасних дизельних машин, в який потрапили найкращі моделі на дизпаливі. ТОП був складений з урахуванням відгуків вітчизняних автолюбителів.

На 1-й позиції розмістився рамний позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, який, крім іншого, пропонується і з дизельним силовим агрегатом. Він оснащується 2,8-літровим двигуном з силою віддачі в 177 «коней».

У тандемі з ним працює 6-діапазонний «автомат». Автомобіль вигідно відрізняється безпекою, відносною економічністю, прохідністю по бездоріжжю, а також привабливим дизайном.

Слідом розмістився німецький компакт-крос БМВ X3 Xdrive 30D. Хоч це далеко і не позашляховик, фани баварського машинобудівника купують його з інших причин. Авто оснащується 3-літровим 249-сильним турбодизелем, працюючим разом з 8-діапазонним «автоматом». Заявлена витрата пального на «сотню» становить всього 5,7 л.

Замикає ТОП-3 лідерів Nissan Qashqai, який затребуваний за його оптимальне поєднання ціни, якості, а також економічності. В підкапотному просторі ховається 1,6-літровий двигун з потужністю до 130 «коней», що працює в тандемі з варіатором. Кросовер є класичним представником паркетних моделей, і тому відноситься тільки до міських авто.

4-е місце займає єдиний в рейтингу седан – Шкода Октавія. Під капотом встановлюється 2-літровий агрегат з потужністю до 150 «коней».

Замикає ТОП бюджетний кросовер з повним приводом Renault Duster.

Він отримав відомий своєю економічністю 1,5-літровий силовий агрегат. За словами компанії – витрата складе всього 5 літрів на сто кілометрів шляху. Авто відрізняється найнижчою ціною в рейтингу, непоганою прохідністю і популярністю на вітчизняному авторинку.

Джерело zik.ua

Не пропустіть