Тoyota припинить виробництво популярної моделі

Toyota скоро припинити серійне виробництво гібридного хетчбека Toyota Prius C. Замість нього автомобілістам запропонують гібридну Toyota Corolla Hybrid, яку продаватимуть як модель 2020 року, передає Аutonews.

«Prius C добре впорався з покладеним на нього завданням. Але скоро ви його більше не побачите в нашій модельній лінійці», -заявив Ед Лаукс, віце-президент з маркетингу.

Серійне виробництво Toyota Prius C почалося в 2011 році. Цей гібрид був менше, і, що важливо, дешевше, ніж стандартний Prius. Його силова установка складалася з чотирициліндрового 1,5 л двигуна і електромотора. Загальна потужність такої силової установки – 99 к.с. У 2015 та 2017 років роках японці оновили цей гібридний хетчбек, додавши йому в базову комплектацію, в тому числі і систему безпеки Safety Sense-C.

Фактично заміною Prius C стане нова Toyota Corolla Hybrid, яка з’явиться в продажі навесні 2019 року. Вона більше за розмірами і менше витрачає палива. Силова установка Corolla Hybrid складається з чотирициліндрового 1,8 л двигуна і двох електромоторів. Її загальна потужність досягає 121 к.с. Батарея розташовується під задніми сидіннями, тому гібридна Corolla має таке ж простір, як і стандартна версія.