Озвучили фіналістів престижного конкурсу «Всесвітній автомобіль року» (Відео)

Організатори конкурсу World Car of the Year під час роботи міжнародного мотор-шоу в Женеві, який розпочався 5 березня, озвучили список конкурсантів, які візьмуть участь в «битві» за лідерство в престижному змаганні «Всесвітній автомобіль року» в минулому році.

Переможці цього конкурсу будуть названі 17 квітня на мотор-шоу в Нью-Йорку. Лідера вибере компетентне журі, до складу якого в цьому році увійдуть 86 експертів з автомобільних ЗМІ. У числі номінантів значаться три претенденти. Це Audi E-Tron, Jaguar I-Pace і Volvo S60 / V60.

Крім ведучої номінації «Всесвітній автомобіль року» під час майбутньої церемонії визначать переможця в категорії «Кращий представницький автомобіль». У цьому році його можуть отримати моделі від німецького автопрому: Audi A7, Audi Q8 і BMW 8-Series. У номінації «Кращий міський автомобіль» змагатимуться Hyundai AH2 / Santro, Kia Soul і Suzuki Jimny.
За титул «Кращий спорткар» поборються: Aston Martin Vantage, McLaren 720S і Mercedes-AMG 4-Door Coupe. У число претендентів номінації «Кращий зелений автомобіль» увійшли: Hyundai Nexo, Jaguar I-Pace і Audi e-tron. За звання «Кращий дизайн» битимуться: Suzuki Jimny, Jaguar E-Pace і Volvo XC40.

У минулому році переможцем року визнали паркетник Volvo XC60, який випередив за кількістю зароблених очок кроси Mazda CX-5 і Range Rover Velar. Нагадаємо, що дебютна церемонія «Автомобіль року» відбулась чотирнадцять років тому. На той момент лідером став Audi A6.


Не пропустіть