Українські автомобілі отримали європейський сертифікат якості (Фото)

Українська компанія InterCargoTruck (Черкаси) отримала європейський сертифікат ATP на свої ізотермічні фургони. Раніше в Україні ще жоден виробник фургонів не мав такого сертифікату – повідомляє autonews.ua.

Першим єврофургоном, що випускається на українському підприємстві, став 23-кубовий рефрижератор на шасі IVECO Daily. Він оснащується холодильною установкою Termo King, яка може функціонувати не тільки самостійно, але і від звичайної електричної мережі. Температура – від -10 до +10 °С.

Що означає отримання сертифікату ATP? Це означає, що рефрижератор, який отримав його, може використовуватися в країнах Євросоюзу. Тобто українські виробники молочної продукції на таких фургонах возитимуть молоко, кефір, йогурти і т.д. в сусідні європейські країни.

У Черкасах можуть щомісяця робити близько п’ятдесяти таких автомобілів. Причому, для кожного клієнта можна створити фургон з такою вантажопідйомністю і колісною базою, яка йому необхідна (шасі це дозволяє).

InterCargoTruck вже давно розробляє і випускає фургони для міської та міжміської дистрибуції. Так, наприклад, в 2017 році був зроблений ізотермічний фургон з вертикальним гідробортом. До речі, теж на базі IVECO Daily від компанії АМАКО, яка є офіційним дилером IVECO в Україні.