«Євробляхи» дадуть владі фінальний бій

Після закінчення «травневих» свят в Києві пройде масова акція протесту власників автомобілів з іноземною реєстрації, які з тих чи інших причин їх не розмитнили. Таку заяву зробив лідер громадської організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич.

За словами Ярошевича, в цій акції протесту візьмуть участь як мінімум 50 000 чоловік, а як максимум – 100 000 чоловік. Такі сили дозволять «євробляхерам» і їхнім соратникам перекрити всі в’їзди і виїзди з української столиці.

В кінці 2018 року власники «євроблях», незадоволені вступом в силу нових правил розмитнення, організували численні акції протесту. На західному кордоні вони навіть на кілька днів блокували роботу митних пунктів. Але в кінцевому підсумку вони припинили протести.

Якщо в столиці на акцію протесту «евробляхерів» дійсно збереться хоча б 50 000 чоловік, як обіцяє Олег Ярошевич, то це буде дуже масштабний захід. Чи готові влада до цього? Чи підуть вони на переговори з «євробляхерами»?

Раніше повідомлялося, що з 24 травня збільшиться розмір шарфа за «євробляхи». Причому платити доведеться всім – і власнику, і тому, хто знаходився безпосередньо за кермом. Штраф в деяких випадках може сягнути 170 000 грн.