5 зовнішніх ознак хорошого авто з пробігом

Багато людей зупиняють свій вибір на старих машинах. Однак як не помилитися з покупкою і не отримати збиток. Експерти вторинного ринку назвали 5 зовнішніх ознак, які дозволять прийняти вірне рішення.

Технічний паспорт. Коли продавець показує його копію, від здійснення угоди доцільно відмовитися. Потрібно також звернути увагу на кількість попередніх власників. Часта зміна власників і короткі проміжки між кожним продажем повинні насторожити.

Пробіг. Багато продавців шляхом хитрощів занижують реальний стан справ. У зв’язку з цим найвірніша ознака побачити обман – зіставлення зовнішнього стану машини і її салону з цифрами на спідометрі.

Якщо автомобіль погано виглядає, але на спідометрі значиться 30 тисяч кілометрів пробігу, перед вами щось підозріле. Звичайно, коли транспорт влаштовує по багатьом параметрам, можливі варіанти. Але ніколи не заважає провести попередню діагностику на СТО.

Стан фарби. Для цього існує спеціальний прилад, іменований товщиноміром. Якщо на кількох різних ділянках кузова товщина шару «скаче», цього говорить про те, що предмет вибору кілька разів перефарбовували внаслідок попадання в ДТП.

Скло і подушки безпеки. Потрібно звернути увагу на рік випуску кожного скла. В ідеалі період не повинен відрізнятися від часу виробництва самого автомобіля. Коли скла значно молодші, це свідчить про одне – їх міняли після аварії.

Вивченню підлягає маркування подушок безпеки. Вона може дати інформацію про їх спрацювання. А значить, транспортний засіб раніше пережив зіткнення.

Перевірка автомобіля. Інтернет сьогодні дає безліч можливостей. Наприклад, будь-яка людина на може дізнатися основні відомості про автомобіль на відповідних ресурсах. Так, доступна інформація про попередніх власників, кількості пригод за участю машини.

На деяких ресурсах можна дізнатися за плату і додаткову інформацію. Вона стосується характеру ДТП і виду ремонтних робіт.