КрАЗ «Спартан» відмінно показують себе в зоні ООС (Відео)

Броньований автомобіль призначений для перевезення 10-ти осіб особового складу в умовах підвищеної небезпеки, пише kg.ua.

Вітчизняна техніка зараз знаходиться на обороні кордонів України. У арсеналі нашої армії – броньовики Кременчуцького автомобільного заводу. Активно застосовують у районах операції об’єднаних сил на Сході — броньований автомобіль КрАЗ “Спартан”.

Під час поїздки знімальної групи телерадіокомпанії «ГОК» до одного із угруповань морських піхотинців, військовослужбовці розповіли про потужності бойової машини та як вона допомагає у війні.

На озброєнні морських піхотинців — бронеавтомобіль КрАЗ “Спартан”, за допомогою якого військові виконують бойові завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил на Сході України.

Командувач морської піхоти ВМС ЗСУ Юрій Содоль розповідає, із технікою знайомий від 2015 року.

«Не підводила під час бойових дій, зокрема за Донецький аеропорт», – зазначає він.

Броньований автомобіль призначений для перевезення 10-ти осіб особового складу в умовах підвищеної небезпеки. Ним транспортують телефоністів, стрілків, розвідників.

Водій броньовика Кирило Мідляр має досвід кермування трьох різних бронеавтомобілів, 2015-2016 років випуску. КрАЗ «Спартан» називає найкращим.

“Коли він наїжджає на протитанкову міну і підривається, то люди залишаються живі в капсулі. Є покодження, контузія, але живі”, – розповідає він.

«Спартан» розвиває швидкість по трасі до 160-ти кілометрів за годину. Це дозволяє екіпажеві уникати ракетних влучень», – говорить наш земляк В’ячеслав Рубель.

Зона відповідальності морських піхотинців чимала за площею. На техніці долають погано прохідні шляхи із різними ґрунтами.

Броньовик можна оснащувати як швидкострільною зброєю, так і снайперською.


Не пропустіть