Окупанти покинули посеред поля розпіарену військову техніку (Фото)

Розхвалені російської пропагандою «Сонцепьоки», якими лякали громадян України, і навіть знімали однойменний рашистський фільм, тепер стоять кинуті у наших полях під відкритим небом.

Це російська важка транспортно-заряджальна машина зі складу важкої вогнеметної системи ТОС-1А «Солнцепек». Вона має працювати у комплексі з транспортуючою і пусковою машинами. Але в колоні, яку розбили ЗСУ, була лише одна машина з усього комплексу.

«Колона йшла на село на Харківщині і отримала відсіч. Окупанти почали розбігатися, ТЗМку від «Сонцепьока» розвернули, щоб вертатися на ній у бік російського кордону. Але в тилу їх вже чекали ми», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ТОС-1 «Буратіно» — це російська важка вогнеметна система залпового вогню калібру 220-мм на базі танка Т-72. Веде вогонь запалювальними або термобаричними боєприпасами. В 2001 році на озброєння російської армії була прийнята вдосконалена система ТОС-1А «Солнцепек». Особливістю модернізованої машини є: нова система управління вогнем, транспортно-заряджаюча машина виконана на базі Т-72, нові некеровані ракети типів MO.1.01.04 та MO.1.01.04M з дальністю польоту до 6 км.


Не пропустіть