Alpina анонсувала оновлення для B3 Touring на базі BMW 3-Series

Німецький тюнінговий спеціаліст Alpina працює над апдейтом свого автомобіля B3, побудованого на основі BMW 3-Series. Нещодавно було знято тести прототипу універсала B3 Touring невдовзі після тестування седана B3. Це оновлення стане другим для поточного покоління Alpina B3, перше з яких було випущено в 2023 одночасно з оновленням базової 3-Series від BMW.

За чутками BMW розглядає друге оновлення 3-Series, щоб підтримувати модель в актуальному стані до запуску її наступника з бензиновими двигунами, запланованого на 2027 рік. Хоча нові прототипи 3-Series поки не були помічені, наявність прототипів Alpina підтверджує можливість такого кроку. Очікується, що косметичні зміни торкнуться лише передньої та задньої частини автомобілів, без значних модифікацій в інших областях.

Існуюча модель B3 оснащена 3,0-літровим шестициліндровим двигуном Biturbo від M3 з потужністю 488 к.с., який, ймовірно, залишиться в оновленій версії. Alpina також пропонує дизельну версію D3 S на певних ринках. Обидва варіанти за замовчуванням мають 8-ступінчасту автоматичну коробку передач і систему повного приводу.

Очікується, що оновлена 3-Series від BMW буде анонсована як модель 2025 року, а B3 з’явиться на ринку через кілька місяців після цього. Передбачається, що основні покращення торкнуться інтер’єру, де очікуються покращені матеріали та можливі оновлення інтерфейсу, які також будуть застосовані до моделей Alpina.